Privatumo Politika2020-01-08T19:26:25+00:00

Privatumo politika

Interneto svetainės https://sunrisevalleydih.lt/ privatumo politika

Mūsų interneto svetainės lankytojų duomenis renkame laikydamiesi Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įs- tatymo, kitų susijusių teisės aktų bei kontroliuojančių institucijų nurodymų.
Kaip ir dauguma interneto svetainių, Saulėtekio slėnio skaitmeninių inovacijų centro (SS- SIC) svetainė renka duomenis apie https://sunrisevalleydih.lt lankytojus. Tai padeda suprasti, kiek naudinga yra interneto svetainės informacija, ir kaip ją tobulinti ateityje. Rinkdami duomenis interneto svetainėje, visada vadovaujamės šia Privatumo politika, ku- rioje rasite išsamią informaciją apie tai, kokius duomenis renkame, kur šiuos duomenis naudojame, kiek laiko saugome ir kas turi prieigą prie šių duomenų.

Jūs turite daug teisių, kurios leidžia Jums kontroliuoti savo privatumą, ir mes užtikriname galimybę jomis pasinaudoti. Siekiame sudaryti Jums sąlygas naudotis savo teisėmis, tad toliau rasite informaciją, kaip tai galite padaryti.
Skirkite laiko perskaityti šią politiką ir, jei turėtumėte klausimų ar pastebėjimų dėl šios poli- tikos, susisiekite su mumis.

Jūsų duomenų valdytojas

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parkas (to- liau – SSMTP), viešosios įstaigos kodas 126224832, Saulėtekio al. 15, Vilnius.

Kokius duomenis renkame ir kaip juos naudojame
Interneto svetainės lankomumo statistika

Nuolat tobuliname savo interneto svetainę ir siekiame, kad naudotis ja būtų kuo lengviau. Todėl mums būtina žinoti, kuri informacija yra aktualiausia svetainės lankytojams, kaip dažnai jie jungiasi, kokias naršykles ir įrenginius naudoja, kokį turinį dažniausiai skaito, iškokių regionų jie yra – tad renkami panašūs demografiniai bei statistiniai duomenys.
Šią informaciją renkame naudodami automatinį „Google Analytics“ įrankį, kuris leidžia už- fiksuoti ir analizuoti, kaip lankytojai naudojasi interneto svetaine.
Čia rasite daugiau informacijos apie tai, kaip veikia „Google Analytics“ ir kokią informaciją šis įrankis leidžia rinkti ir analizuoti – https://support.google.com/analytics/answer/ 1012034?hl=lten&ref_topic=6157800
Bet kada galite išjungti duomenų apie Jus rinkimo funkciją „Google Analytics“, kaip tai aprašyta čia: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.

Serverio įrašai

Serveris, kuriame talpinama interneto svetainė, taip pat gali įrašyti užklausas, kurias pateikiate serveriui (Jūsų atidaromos interneto svetainės adresas, Jūsų naudojamasįrenginys ir naršyklė, Jūsų IP adresas ir prisijungimo laikas). Šie duomenys yra naudojami tik techniniais tikslais – užtikrinti, kad svetainė tinkamai ir saugiai veiktų, bei išnagrinėti gal- imus saugumo pažeidimus.

Pagrindas šių duomenų rinkimui ir naudojimui yra teisėtas interesas užtikrinti interneto svetainės techninį prieinamumą ir saugumą.

Slapukai (angl. Cookies)
Kas yra slapukai?

Slapukas yra nedidelis tekstinis elementas, kurį interneto svetainė išsaugo Jūsų kompi- uteryje ar mobiliajame įrenginyje, kai apsilankote svetainėje. Tai leidžia svetainei tam tikrąlaiką prisiminti Jūsų veiksmus ir nustatymus (tokius kaip prisijungimo vardas, kalba, raidžiųdydžiai ir kiti vaizdo nustatymai) tam, kad Jums nereiktų kaskart juos įvesti pakartotinai apsilankius svetainėje ar naršant po jos atskirus tinklapius.
Kaip naudojame slapukus?

Slapukai naudojami, kad būtų surinkta Jūsų IP adreso ir naršymo informaciją, tokia kaip aplankytos interneto svetainės ar kiekviename tinklapyje praleistas laikas. Tai leidžia inter- neto svetainei prisiminti Jūsų sistemą ir nustatymus.
Kiti slapukai leidžia stebėti svetainės srautus ir vartotojų veiksmus svetainėje – šiuos duomenis naudoja lankytojų elgesio analizei bei tam, kad pagerintų lankymosi svetainėje patirtį. Šie slapukai yra įdiegiami ir naudojami „Google Analytics“ įrankio pagalba.

Slapukai yra įdiegiami Jūsų įrenginyje tik Jums sutikus, išskyrus slapukus, kurie reikalingi išimtinai techniniam svetainės veikimui užtikrinti. Pažymėtina, kad, jei nesuteikiate interne- to svetainei teisės naudoti slapukus, kai kurios svetainės funkcijos gali iš dalies arba visiškai neveikti.

Teisinis pagrindas naudoti slapukus yra mūsų teisėtas interesas užtikrinti interneto sve- tainės techninį funkcionavimą. Tais atvejais, kai slapukai naudojami siekiant prisiminti Jūsųpasirinktis bei kaupti statistiką, teisinis pagrindas slapukų naudojimui yra Jūsų sutikimas.

Kaip valdyti slapukus?

Jūs galite bet kada vos panorėję valdyti ir / arba ištrinti slapukus – kaip tai padaryti, suži- nosite čia: http://www.youronlinechoices.com/. Galite ištrinti visus Jūsų įrenginyje jau esančius slapukus; be to, daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad jos neleistų įdiegti sla- pukų. Tačiau jei tai padarysite, gali tekti rankiniu būdu įvesti savo pageidaujamus nustaty- mus kaskart apsilankius interneto svetainėje. Be to, kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

Profiliavimas

Galime naudoti interneto svetainės lankytojų statistinius duomenis tam, kad analizuotume lankomumo bei demografines tendencijas, tačiau svetainė nesukuria individualių as- meninių profilių kiekvienam lankytojui.
Kas turi prieigą prie Jūsų duomenų
Prieigą prie statistinių duomenų apie SSSIC lankytojus turi SSMTP darbuotojai, dirbantys SSMTP rinkodaros ir IT srityje, kurie yra atsakingi už šių duomenų analizę ir interneto sve- tainės tobulinimą.
Taip pat, prieigą prie techninių įrašų gali turėti mūsų partneriai, kurie teikia interneto sve- tainės turinio valdymo įrankius arba svetainės talpinimo (angl. hosting) paslaugas.
„Google Analytics“ įrankį suteikia įmonė „Google Inc.“ (JAV įmonė), tad ji taip pat turi prieigą prie šiuo įrankiu surinktų statistinių duomenų. „Google Inc.“ yra įsipareigojusi taikyti ES-JAV Privatumo skydo principus, kurie užtikrina, kad paslaugų teikėjas atitinka ES priva- tumo standartų reikalavimams. Šiam teikėjui taip pat taikomi sutartiniai įpareigojimai užtikrinti privatumą. Apie tai galite paskaityti čia: https://www.google.com/analytics/terms/ dpa/dataprocessingamendment_20160909.html.

Kiek ilgai išsaugome duomenis

Surinktus Jūsų asmens duomenis analizei naudojame iki trejų metų.
Slapukai paprastai galioja trumpai (vieną dieną, savaitę ar mėnesį), bet kai kuriais atvejais gali galioti ir iki vienerių metų.

Jūsų teisės ir kaip galite jomis pasinaudoti

Susisiekę su mumis el. paštu info@ssmtp.lt galite pasinaudoti savo teise:
• susipažinti su tvarkomais Jūsų asmens duomenimis; prašyti ištaisyti Jūsų asmens duomenis; prašyti ištrinti Jūsų asmens duomenis; jei taikytina, atšaukti sutikimą leisti tvarkyti Jūsų asmens duomenis.
Kai kuriais atvejais Jūs galite turėti teisę prašyti apriboti Jūsų asmens duomenų tvarkymąarba nesutikti, kad būtų tvarkomi Jūsų asmens duomenys.

Jūs galite naudotis savo teisėmis pagal galiojančias ES ir vietos teisės aktų nuostatas.
Jei Jums paprašius Jūsų asmens duomenys yra ištrinami, SSMTP išsaugos tik tokios in- formacijos kopijas, kurios yra būtinos siekiant apsaugoti trečiųjų šalių teisėtus interesus, laikytis valstybės institucijų įpareigojimų, spręsti ginčus, atpažinti trikdžius arba įpareigoti laikytis bet kokių susitarimų, kuriuos esate sudarę su SSMTP.
Galite išjungti slapukus per savo naršyklės nustatymus arba apsilankę čia:

• https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/
http://www.youronlinechoices.com/

Teisė pateikti skundą

Jei manote, kad buvo pažeistos Jūsų teisės į privatumą, galite pateikti skundą atitinkamai valdžios institucijai toje ES šalyje, kurioje gyvenate. Tokių institucijų kontaktinius duomenis rasite čia: http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080.

PAKEITIMAI

Pasiliekame teisę keisti šią privatumo politiką. Atlikus pakeitimų, atnaujintas privatumo ap- saugos pareiškimas bus skelbiamas šiame tinklapyje. Rekomenduojame kiekvieną kartąapsilankius tinklapyje peržiūrėti šį privatumo apsaugos pranešimą, kad susipažintumėte su naujausia jo versija.